Zëvendësministri Blerim Gashani priti në takim delegacionin nga Bosnja e Hercegovina

Zëvendësministri i Punëve të Brendshme, njëherit Koordinator Kombëtar për Menaxhimin e Integruar të Kufirit, për Migrim dhe Anti-Trafikim, z. Blerim Gashani, i shoqëruar nga zyrtarë të lartë të MPB-së dhe Policisë së Kosovës, priti një delegacion nga Bosnja e Hercegovina.

Ky delegacion i lartë nga institucionet e sigurisë së Bosnja e Hercegovinës, të mbështetur nga organizata Hilfswerk, po vizitojnë vendet e Ballkanit Perëndimor me qëllim të fuqizimit të bashkëpunimit dhe koordinimit mes vendeve të rajonit për luftimin e migrimit ilegal dhe krimeve që potencialisht rrjedhin nga lëvizja e migrantëve.

Takimi u mbajt në atmosferë miqësore dhe është i pari i këtij lloji mes autoriteteve të të dyja vendeve.

Në këtë takim u diskutua dhe u dhanë zotime për shkëmbim të të dhënave dhe praktikave më të mira në trajtimin e migrimit si dhe për shtimin e bashkëpunimit, gjë e cila do të përforcojë raportet reciproke dhe do të kontribuojë në reagimin më të mirë të të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor në raste të rritjes së fluksit të migrantëve.


Skedarët për shkarkim