Agim Veliu

Ministër i Ministrisë së Punëve të Brendshme

Agim Veliu lindi më 25.07.1960 në Bradash, komunën e Podujevës;

Ai diplomoi në Fakultetin Juridik - Universitetin e Prishtinës;

Që nga viti 1990 ai ka qenë në pozita udhëheqëse të Lidhjes Demokratike të Kosovës - Dega në Podujevë, ku tani ai është kryetar;

Në vitin 1998 ai u zgjodh si deputet në parlamentin e Kosovës. Në zgjedhjet e para pas luftës në vitet 2000, ai u zgjodh kryetar i kuvendit komunal të Podujevës. Z. Veliu ka qenë kryetar i Podujevës nga viti 2000 deri në vitin 2002, në të cilën pozitë u ri-zgjodh në vitin 2002;

Në vitin 2004 ai la pozitën e kryetarit të komunës pasi qeveria i kërkoi të merrte pozitën e ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë - Qeveria e Kosovës. Në zgjedhjet e vitit 2007 ai ishte deputet;

Në zgjedhjet lokale të vitit 2009 ai kandidoi për kryetar të Komunës së Podujevës, ai u zgjodh përsëri si kryetar. Në zgjedhjet e fundit ai gjithashtu fitoi zgjedhjet lokale për pozitën e kryetarit.

Përvoja e punës

·         Një nga themeluesit e Lidhjes Demokratike të Kosovës në Podujevë

·         Nga viti 1990 në pozita drejtuese të LDK-së

·         1998 Deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës

·         Në vitin 2000, Zëvendëskryetar i Bordit Administrativ

·         Kryetari i Kuvendit Komunal; 2000 - 2002

·         Kryetari i Kuvendit Komunal; 2002 – 2004

·         Ministër i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë; 2004 – 2007

·         Deputet i Parlamentit të Republikës së Kosovës 2008 -2009

·         Kryetar i komunës; 2010-2013

·         Nënkryetar i Lidhjes Demokratike të Kosovës 2015

·         Kryetar i Asociacionit të Komunave të Kosovës

·         Kryetar i Komunës së Podujevës 2014-2020

·         Aktualisht Ministër i Punëve të Brendshme