BALLINA KONTAKTET FACEBOOK WEBMAIL
   
SHQIP   SRPSKI   ENGLISH
  REPUBLIKA E KOSOVËS
MINISTRIA E PUNËVE TË BRENDSHME
MISIONI
KABINETI I MINISTRIT
ZYRA E SEKRETARIT
DEPARTAMENTET
ORGANOGRAMI
LEGJISLACIONI DHE MARRËVESHJET
VENDIMET E MINISTRIT
DOKUMENTET STRATEGJIKE
VENDE PUNE
SHPALLJE
GALERIA
eID
ePASS
LINQE
ARKIVI I LAJMEVE
FLUKSI NË PIKAT KUFITARE
APLIKIMI PËR LEJE QENDRIM PËR TË HUAJT
POLICIA E KOSOVËS  >>
AKADEMIA E KOSOVËS PËR SIGURI PUBLIKE  >>
INSPEKTORATI POLICOR I KOSOVËS  >>
AGJENCIA PËR REGJISTRIM CIVIL  >>
AGJENCIA E MENAXHIMIT EMERGJENT  >>
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË  >>
 
15.04.2019
U mbajt takimi Këshillit Shtetëror për Siguri Kibernetike

Prishtinë, 15 prill

U mbajt takimi Këshillit Shtetëror për Siguri Kibernetike

Në Ministrinë e Punëve të Brendshme u mbajt takimi i rregullt i Këshillit Shtetëror për Siguri Kibernetike, i udhëhequr nga Koordinatori Shtetëror, njëherit zëvendësministër i Punëve të Brendshme, z. Selami Shkodra.

Në këtë takim u diskutua për gjendjen e sigurisë kibernetike në Republikën e Kosovës, ku u konstatua nga të gjitha institucionet përgjegjëse se gjendja e përgjithshme është e mirë dhe nuk është evidentuar asnjë rast që do të cenonte sigurinë kibernetike.

Me këtë rast zëvendësministri Shkodra vlerësoi përpjekjet e institucioneve të Kosovës në gatishmërinë për të parandaluar dhe luftuar krimin kibernetik. Megjithatë ai kërkoi që vazhdimisht të ketë vigjilencë të shtuar, sepse kjo fushë vazhdimisht mund të jetë cak i sulmeve të ndryshme.

Sa i përket zbatimit të aktiviteteve të paparaparë në planin e veprimit të Strategjisë për Siguri Kibernetike, shumica e aktiviteteve që janë paraparë janë realizuar, ka edhe disa tjera që duhet angazhim më i madh, sidomos disa që kërkojnë mjete financiare.

Po ashtu u diskutua për  aktivitetin e planifikuar për projektin (C3K),për Siguri Kibernetike, të financuar nga Ambasada Norvegjeze në Prishtinë. Ky projekt ka për qëllim ngritjen e kapaciteteve për luftimin e krimit kibernetik dhe mbështetet në vlerë prej 1 milion euro.

Zyra për Komunikim e MPB-së
  
KËRKO

Ekrem Mustafa - Ministër i Ministrisë së Punëve të Brendshme
Kalendari i takimeve
qershor 2019
HMMEPShD
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
Nuk ka aktivitete të regjistruara.
SHËRBIME PËR QYTETARË
SHËRBIME ON-LINE
QASJA NË DOKUMENTE ZYRTARE
PUBLIKIME TË REJA
SHËRBIMET PRIVATE TË SIGURISË
PËR FLUTURIMIN E TË RIATDHESUARVE KONTAKTONI MPB-NË
SHIKO, RAPORTO, NDALO TRAFIKIMIN
MARRI  
PLATFORMA E KONSULTIMËVE PUBLIKE
RAPORTI I AUDITIMIT PËR VITIN 2015
 KUTIA ELEKTRONIKE E ANKESAVE>>
Ankesë ndaj
Kontakti juaj (e-maili)
Përshkruani ankesën