BALLINA KONTAKTET FACEBOOK WEBMAIL
   
SHQIP   SRPSKI   ENGLISH
  REPUBLIKA E KOSOVËS
MINISTRIA E PUNËVE TË BRENDSHME
MISIONI
KABINETI I MINISTRIT
ZYRA E SEKRETARIT
DEPARTAMENTET
ORGANOGRAMI
LEGJISLACIONI DHE MARRËVESHJET
VENDIMET E MINISTRIT
DOKUMENTET STRATEGJIKE
VENDE PUNE
SHPALLJE
GALERIA
eID
ePASS
LINQE
ARKIVI I LAJMEVE
FLUKSI NË PIKAT KUFITARE
APLIKIMI PËR LEJE QENDRIM PËR TË HUAJT
POLICIA E KOSOVËS  >>
AKADEMIA E KOSOVËS PËR SIGURI PUBLIKE  >>
INSPEKTORATI POLICOR I KOSOVËS  >>
AGJENCIA PËR REGJISTRIM CIVIL  >>
AGJENCIA E MENAXHIMIT EMERGJENT  >>
AGJENCIA E KOSOVËS PËR FORENZIKË  >>
 
25.01.2019
Në MPB u mbajt diskutim lidhur me fushatën për legalizimin e armëve

Ministria e Punëve të Brendshme, në kuadër të fushatës së legalizimit të armëve ilegale “Me letra” dhe në bashkëpunim me Projektin për Siguri në Kosovë, të Programit për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara (UNDP), ka organizuar diskutim për progresin e deritanishëm dhe planet konkrete të ardhshme lidhur me këtë fushatë.

Zëvendësministri i Punëve të Brendshme, z. Izmi Zeka, tha se Ministria e Punëve të Brendshme është e përkushtuar që të kontribuojë dhe të zbatojë plotësisht aktivitetet e procesit të legalizimit, në përputhje me Udhërrëfyesin, për një zgjidhje të qëndrueshme për posedimin, keqpërdorimin dhe trafikimin e paligjshëm të armëve të vogla dhe të lehta dhe municionin e tyre në rajonin e Ballkanit Perëndimor, deri në vitin 2024.

“Kjo fushatë do të zgjasë për gjashtë muaj dhe mbështet zbatimin e  Ligjit për legalizimin e armëve. Qëllimi i saj është të ofrojë informata  se çfarë duhet të dijë çdo qytetar për legalizim dhe t’i inkurajojë ata që të marrin këtë veprim”, tha zëvendësministri Zeka.

Alessandra Roccasalvo, Përfaqësuese e përhershme e UNDP-së, tha se kjo organizatë është duke e mbështetur këtë kampanjë financiarisht me disa partner.

“UNDP-ja është e përkushtuar për të promovuar konceptin e sigurisë njerëzore. Kosova është e vogël dhe ka një përparësi që ta përmbushë këtë standard”, tha ajo.

Ndërsa ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, z. Christian Heldt, përgëzoi Qeverinë e Kosovës për punën e bërë në këtë drejtim, me ç ‘rast ri konfirmoi mbështetjen e mëtejme të shtetit gjerman në luftimin e posedimit të armëve ilegale.

Fushata e legalizimit është pjesë e përkrahjes afatgjatë nga Projekti për Sigurinë në Kosovë (KSSP) i UNDP-së, u mundësua përmes kontributit të Ministrisë së Punëve të Jashtme Gjermane.

 Fushata e legalizimit “Me letra”, ka filluar me 17 dhjetor 2018 dhe do të zgjasë deri më 17 qershor 2019.

Zyra për Komunikim e MPB-së
  
KËRKO

Ekrem Mustafa - Ministër i Ministrisë së Punëve të Brendshme
Kalendari i takimeve
qershor 2019
HMMEPShD
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
Nuk ka aktivitete të regjistruara.
SHËRBIME PËR QYTETARË
SHËRBIME ON-LINE
QASJA NË DOKUMENTE ZYRTARE
PUBLIKIME TË REJA
SHËRBIMET PRIVATE TË SIGURISË
PËR FLUTURIMIN E TË RIATDHESUARVE KONTAKTONI MPB-NË
SHIKO, RAPORTO, NDALO TRAFIKIMIN
MARRI  
PLATFORMA E KONSULTIMËVE PUBLIKE
RAPORTI I AUDITIMIT PËR VITIN 2015
 KUTIA ELEKTRONIKE E ANKESAVE>>
Ankesë ndaj
Kontakti juaj (e-maili)
Përshkruani ankesën